Люти царевични резенки с боб

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Люти царевични резенки с боб
Люти царевични резенки с боб
admin
Добавена от: admin
12910
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 литър пилешки бульон (4 чаши)
1 чаша царевично брашно (качамак на прах)
3/4 чаши настъргано сирене чедър
415 гр. червен боб от консерва – отцеден и измит
2 стръка пресен лук, нарязан на тънко
1 ч.л. чили на прах
зехтин
 

Покрийте форма за печене с подвижно дъно с хартия за печене.
Сложете бульонът да заври в дълбок съд. Бавно разбъркайте качамака в бульона, докато се смесят, след това бъркайте с дървена лъжица около 5 минути, или докато сместа се сгъсти. Махнете от огъня; разбъркайте вътре сиренето, докато се разтопи. Добавете и боба, пресния лук и чилито. Изсипете сместа в приготвената форма и я притиснете добре към дъното и стените. Загладете повърхността и оставете в хладилника за 20-тина минути, да се охлади.
Загрейте фурната на 200C. Покрийте тавичка за печене с хартия за печене. Обърнете втвърдения качамак върху дъска за рязане. Нарежете на 12 резена. Поставете ги върху тавата и леко ги намазнете със зехтин. Печете ги 25 минути, докато станат хрупкави и златисти.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft