Лююлякът скоро ще цъфне-Ето за колко много болести е полезен-На кръвта, храносмилането, черния дроб, ревматизъм, кожни заболявания

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Лююлякът скоро ще цъфне-Ето за колко много болести е полезен-На кръвта, храносмилането, черния дроб, ревматизъм, кожни заболявания
210001
Снимков материал: pixabay.com
Лююлякът скоро ще цъфне-Ето за колко много болести е полезен-На кръвта, храносмилането, черния дроб, ревматизъм, кожни заболявания

За лечение на ревматични заболявания , особено ревматизъм и нерви, за лечение на претоварване на черния дроб , което е много важно за предотвратяване на некроза на чернодробни клетки . За лечение на храносмилателни проблеми като диария, за лечение да се отстранят червеи от червата.

Листата се използват за лечение на претоварване на черния дроб (претоварване на меките тъкани), заболявания на стомашно-чревната система като черва (лошо храносмилане и дефекация, диария), заболявания на дихателната система (кашлица, бронхит), на повишена телесна температура , камъни в бъбреците , високо кръвно налягане .

Цветовете се използват за лечение на състояния на кожата като обриви, изгаряния, порязвания, ожулвания и различни кожни проблеми, особено в грижата за лицето (цветовете се варят в мляко, след което се поставят на лицето ), симптомите и оплакванията при проблеми с храносмилателната система, такива като запек или метеоризъм, невралгия, заболявания на очите (глаукома) и т.н.

Литературата споменава за използването на цветовете в магически ритуали, за защита, почистване - пречистване на къща, стая - при които са били използвани уханни цветя, за да изгонят злите духове и да доведат до положителна енергия, благословията на живота, като предвестник на радост и подарък на живот и т.н.

Люляковото масло е известно като средствата за масаж и лечение на ревматизъм и невралгия.

В ароматерапията се използва за емоционално и духовно равновесие и за укрепване на чувствеността за лечение на депресия.

Цветовете на люляка могат да се консумират сурови, в малки количества, защото консумацията им стяга и изсушава лигавицата на устата.

Най-известното ястие е, когато ги потопите в тесто за палачинки и пържите в масло. Едно отлично допълнение в смесени флорални салати от диви ядливи растения.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft