Лятна джуркана манджа с чушки и яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Лятна джуркана манджа с чушки и яйца
Лятна джуркана манджа с чушки и яйца
admin
Добавена от: admin
47654
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 кг домати
1 глава лук
4 скилидки чесън
4 чушки
2 моркова
1 чаша вода
1 супена лъжица или повече сухи подправки
1,5 ч.л. средиземноморски подправки - риган, босилек, мащерка
1 плоска ч.л. сумак (може и без)
1 супена лъжица захар
сол на вкус (ако сметнете, че е необходимо)
5 яйца

Нарежете ситно лука и чушките. Морковите настържете. Сложете ги в тенджера с олио да се запържат за кратко. 
Доматите обелете и нарежете ситно, след което ги добавете в тенджерата. Добавете и една чаша вода и ситно нарязания чесън и захарта. Оставете на силен огън да ври около 30-тина минути (в зависимост от силата на котлона). Разбърквайте от време на време, особено към края, когато се сгъстява повече. 10-тина минути преди края на готвенето добавете подправките, а 5 мин. след това - ситно нарязан магданоз. 
Накрая разбийте яйцата и ги объркайте в доматите. Разклащайте енергично още 4-5 минути, докато се сготвят яйцата. Прехвърлете манджата в купички, изчакайте малко да се поохлади и поднесете. Много си отива с пресен хляб и сиренце.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft