Лятна манджа с чушки и домати
21 Юни 2012
257967
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Чушките се измиват, отрязват се дръжките им, почистват се от семето и се режат на ивици. Доматите се поставят за 2-3 минути в гореща вода, след което се обелват и нарязват на кубчета. Чесънът и другите подправки се нарязват на ситно. В дълбок тиган с капак се сгорещява олиото. Поставят се добре подсушените чушки и се запържват, докато променят цвета си. Посоляват се. Пържат се около 10-15 минути, като се разбъркват. Огънят се намалява, прибавят се нарязаните на кубчета домати и чесънът. Ястието се готви докато остане на мазнина. На края се прибавят магданозът, босилекът и мащерката нарязани на ситно. По желание към ястието може да се поднесе бяло саламурено сирене, или да се сервира върху канапе от картофено пюре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари