Тирамису е един от десертите, на който малцина могат да устоят, особено заради специфичния вкус и неговата простота в приготвянето.
Чудесен за топлите летни дни, когато наистина искате да се разхладите с нещо сладко, което обаче не е сладолед и не съдържа стряскащо количество захар.
Маскарпонето е тайната съставка, която му придава специфичният вкус и благодарение на която този десерт се откроява от всички останали.
С помощта на тази лесна и проста рецепта ще научите как сами вкъщи да направите най-вкусното тирамису, което някога сте опитвали.
250g маскарпоне
3 яйца
60g захар
кафе (по желание в кафето може да се добави ром, амарето или друг алкохол)
бисквити
какао
Първо пригответе кафето и добавете захар по желание.
Разбъркайте хубаво жълтъците със захарта и след това добавете маскарпонето и продължете да бъркате.
В друга купа хубаво разбийте белтъците, докато не получите гъста смес.
Добавете разбитите белтъци в съда с жълтъците и се разбърква отгоре-надолу.
Вземете чаши за сервиране и поставете малко от полученият крем, след това натопете бишкотите в приготвеното кафе и ги поставете върху крема. Повторете процедурата според размера на чашата и според това колко слоя искате да имате. В края наръсете с какао.
Поставете чашите в хладилник поне 3 часа и след това са готови за хапване