Продукти за 4 порции:
400г обезкостено пилешко месо
1кг червени домати
3 краставици
1 глава червен лук
1 мамул прясна царевица
200г пармезан
няколко листенца салата Айсберг
3- 4 стръка пресен магданоз
1/2ч.л. сол
2с.л. зехтин
2с.л. олио
Пилешкото месо се намазва с олио. Запича се от всички страни на парти-грил. Царечичният кочан се почиства, измива и слага в тенджера. Долива се 500мл вода и съдът се поставя на включен котлон. Вари се 40- 50 минути. След това се изважда и се отронват царевичните зърна. Слагат се в пластмасова, салатна купа. Отгоре им се накъсват на едро листенцата Айсберг. Пилешкото месо се реже на късчета и се добавя при царевицата. Доматите се измиват, почистват и режат на дребни кубчета. Краставиците се измиват, обелват и режат на колеца. Лукът се бели, измива и реже на кръгове. Зеленчуците се слагат в пластмасовата купа. Объркват се заедно с царевицата и пилешкото. В купичка се слага 1/2ч.л. сол, 1/2ч.л. захар, 2с.л. зехтин. Разбива се за 5- 10 минути с бъркалка. С получения сос се полива салатата. Поръсва се със ситно нарязан магданоз. Обърква се много добре. Разпределя се 4 чинии. Всяка порция се поръсва със настърган пармезан.