Лятна салата с патладжан
22 Декември 2011
25009
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 патладжана
2 домата
1 глава лук
1 зелена чушка
100 г маслини
2 с.л. каперси
1 с.л. риган
5 с.л. зехтин
сол
Време: 60 минути
Патладжаните (2 бр) се измиват и нарязват на кубчета. Посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се измиват и сваряват на пара за около 30 минути (ако не разполагате с уред за готвене на пара, можете да сварите патладжаните или да ги изпечете на фурна). Патладжаните се поставят в дълбока купа и към тях се добавят маринованите каперси (2 с.л.), нарязаните на кубчета домати (2 бр) и чушка (1 бр), ситно нарязаният лук (1 глава) и нарязаните на колелца маслини (100 г). Салатата се овкусява със зехтин (5 с.л.), риган (1 с.л.) и сол.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари