400 г обезкостено пилешко месо
1 кг червени домати
3 краставици
1 глава червен лук
1 кочан прясна царевица (или малка консерва царевица)
200 г пармезан
3- 4 стръка пресен магданоз
1/2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
2 с.л. олио
по желание - 2-3 с.л. сварени дребни макарони (орзо)
Пилешкото месо се намазва с олио. Запича се от всички страни на парти-грил. Царевицата се сварява и се отделят зърната. Прехвърлят се в салатна купа. Пилешкото месо се реже на късчета и се добавя при царевицата. Доматите се измиват, почистват и режат на кубчета. Краставиците се измиват, обелват и режат на полумесеци. Лукът се бели, измива и нарязва на колелца. Зеленчуците се объркват заедно с царевицата и пилешкото (по желание се добавя и сварената паста/орзо). В купичка се слага 1/2ч.л. сол, 1/2ч.л. захар, 2с.л. зехтин. Разбива се за 5- 10 минути с бъркалка. С получения сос се полива салатата. Поръсва се със ситно нарязан магданоз. Обърква се много добре. Разпределя се 4 чинии. Всяка порция се поръсва със настърган пармезан.