Лятна салата с пъпеш
30 Ноември -1
8751
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 връзка рукола
1 узрял пъпеш
1 авокадо
2 – 3 с.л. зехтин
1 – 2 с.л. оцет
щипка кафява захар
сол
черен пипер
сирене пармезан
Оформете от сърцевината на пъпеша топки с помощта на лъжичка за сладолед. Поръсете ги с щипка кафява захар и поставете в хладилника за поне 15 минути. Накъсайте руколата в салатно плато. Прибавете пъпешовите топкии нарязаното на тънки резени авокадо и разбъркайте. Залейте салатата с дресинг, приготвен от зехтина, оцета, сол и черен пипер на вкус. Отгоре настържете пармезана на люспи и поднесете салатата веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари