1 л. прясно мляко
200 гр. захар
250 гр. маргарин
150 гр. грис
1/2 супена лъжица какао на прах
1 пакетче ванилова захар
сока от 1/2 лайм
300 гр. обикновени бисквити
Сложете млякото заедно със захарта да се вари в тенджерка. След като хубаво се загрее, добавете маргарина и разбърквайте от време на време, докато маслото се разтопи и млякото заври. Дръпнете за кратко на страна, добавете гриса на тънка струйка, като бъркате непрекъснато, и върнете отново на огъня на умерена температура. Разбърквайте през цялото време, докато се свари грисът и докато се получи гъст крем.
Разделете крема на две равни части. В едната част сложете какаото и хубаво разбъркайте. В другата част поставете сока от лайм и ваниловата захар и разбъркайте.
В правоъгълна титавичка с размери 30 х 20 см. поставете един ред бисквити. Върху тях нанесете топлия какаов крем. Отново подредете един ред бисквити, слад което намажете със светлия крем. Върху него поставете трети ред бисквити и с това тортата е готова!
Оставете на стайна температура да се поохлади, след това я сложете в хладилник, за да изстине напълно стегне.
Украсете по желание с плодове или сметана.