Напоследък патладжанът е истинска звезда в кухнята. Когато става дума за деца обаче, този зеленчук не е любимият им избор. Ако обаче го приготвите по рецептата, която ви предлагаме, дори най-малките ще го харесат толкова, че ще искат допълнително!
Когато го напълните със сирене и зеленчуци, след което го увиете и запечете всичко във фурната с доматен сос, никой няма да може да му устои! Заповядайте рецептата за Пълнени патладжанени рулца в доматен сос :
Пълнени патладжанени рулца в доматен сос
Продукти:
2 големи патладжана
1 глава лук
150 гр.спанак
2 скилидки чесън
1 супена лъжица смлян червен пипер
сол, черен пипер
400 мл доматен сос
300 гр.кашкавал (може и Моцарела)
300 гр.сирене
масло
магданоз за украса
Приготвяне:
Нарежете патладжаните на тънки ленти по дължина, след което посолете и оставете настрана. Налейте малко олио в загрят тиган, след което добавете нарязания спанак, лука и чесъна.
Задушете всичко заедно за около пет минути, а накрая добавете изброените подправки. Отстранете тигана от котлона, поставете сместа в купа, след това добавете сиренето и разбъркайте.
Изсипете целия доматен сос в тавата, в която ще печете патладжаните. Поставете парче патладжан върху работната повърхност, след което го намажете със смес от сирене и спанак.
Накрая поръсете настърган кашкавал върху патладжана и го увийте на руло, след което го поставете върху тава за печене. Повторете процеса, докато имате сместа.
Поставете рулцата със соса в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 20 минути.
Преди да ги извадите от фурната, поръсете с още настърган кашкавал и допечете до разтопяване на кашкавала.
Когато ястието е готово, украсете с магданоз и сервирайте горещо.
Да ви е сладко!