Печени домати с кайма по арабски
Ние всички сме свикнали да пълним с кайма обичайно само чушки.
Днес ще ви покажем как да сготвите вкусни пълнени домати по арабски.
Това ястие изглежда много празнично и красиво, а освен това е и извънредно вкусно.
Въпреки че приготвянето на пълнени домати по арабски изисква доста време и усилия, резултатът ще ви зарадва много. То веднага ще се превърне в любимец на вашето семейството, тъй като комбинацията от домати и кайма няма да остави никого безразличен!
• 750 грама кайма
• 2 кг едри домати
• 1 глава настърган лук
• 3 зелени чушки
• 2 червени чушки
• 1 супена лъжица доматено пюре
• сол, черен пипер – на вкус
• кимион
• масло
1.
2. Срежете доматите на 3 части като внимавате разрезите да не стигат до края, за да може филийките да се държат заедно и между тях да може да се сложи от плънката.
3. Между образувалите се филийки от домата поставете по малко от каймата.
4. Поставете така приготвените домати във формата, в която ще ги печете, като предварително сте я намазали с масло. Отгоре поставете чушките, които също (по желание) може да напълните с кайма.
5. Разбъркайте доматеното пюре в чаша с вода и с тази смес залейте напълнените домати.
6. Пече се на 180 градуса в продължение на половин час, след което температурата се увеличава до 250 градуса и се оставя за още 10 минути.
Това ястие е необходимо да се сервира горещо. Бихте могли също така да включите въображението си и да поръсите пълнените домати със сирене или да добавите други съставки по ваш вкус!