кисело мляко - с 4% 3 кофички
пудра захар - 1 ч.ч.
желатин - 20 гр.
ванилия - 1 пакетче
лимони - 1 бр. сока
череши - коктейлни 1 ч.ч.
орехи - смлени 100 гр.
Желатинът се слага за разтопяване в купичка с хладка вода. Киселото мляко се изсипва в пластмасова купа и заедно с пудрата захар и ванилията се разбива с миксер. Към разбитото мляко се добавят коктейлните череши и сока от лимон. Накрая се излива на тънка струйка желатина, като се разбърква бавно с дървена шпатула.
Готовата смес се изсипва в десертни купички или чашки. Слага се във фризер или камера за 2 часа да се охлади и желира. След готовност се изважда и формичките се потапят в гореща вода, след което се обръщат в тортена чиния, а ако кремът е приготвен в чаши, се поднася директно. По желание се полива с вишнев сироп от сладко и се поръсва леко със смлени орехи.