Лятно мезе за чревоугодници - патладжан по гръцки
21 Август 2015
37185
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Измийте добре патладжана, махнете дръжката и с нож го нацепете на няколко места. След това го увийте във фолио и го сложете да се пече във фурната.
След около час, щом като патладжанът се изпече и омекне добре, извадете го от фурната и с остър нож го обелет. Разрежете през средата и го разтворете, посолете и поръсете с черен пипер, добавете малко зехтин и оцет, а след това - чесъна и нарязаната печена червена чушки.
Накрая поръсете с настърганото сирене/кашкавал и с магданоз. Ако поръсите с кашкавал, върнете патладжана отново във фурната само за 1-2 минути, докато кашкавалът малко се разтопи.
Поднесете мезето горещо, с малко лимон и препечен хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари