Лятото не може да мине без манджичката на баба. Друго си е да си топнеш хлебчето и вкусничко, вкусничко да си хапнеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лятото не може да мине без манджичката на баба. Друго си е да си топнеш хлебчето и вкусничко, вкусничко да си хапнеш
Лятото не може да мине без манджичката на баба. Друго си е да си топнеш хлебчето и вкусничко,...
48097
Лятото не може да мине без манджичката на баба. Друго си е да си топнеш хлебчето и вкусничко, вкусничко да си хапнеш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази бабина манджа от село е толкоз вкусна, че веднъж направите ли я, няма да се спрете. Това ще стане официалната ви вечеря.

А си има и преимущества – това лятно изкушение се прави извънредно лесно и без особено старание.

 

Ето какви продукти са ви нужни 

1 кг патладжани (3 средно големи патладжана),

2 пресни тиквички,

6-7 чушки,

3-4 домата,

1 глава кромид лук,

5-6 скилидки чесън,

2 кафени чашки олио,

1 супена лъжица брашно,

1 чаена лъжичка червен пипер,

1 кафена чашка вино,

10 зърна черен пипер,

1 дафинов лист,

сол на вкус.

 

Само като прочете човек списъкът с толкова много зеленчуци и започва да му става вкусно. Първото нещо, което е необходимо да приготвите е да измиете и почистите зеленчуците.За къде е лятната трапеза без патладжан? Пробвайте това страховито мезе, идеално е и с вино, и с узо


Нарежете патладжаните и тиквичките на кръгчета, посолете ги и ги опържете до полуготовност в половината мазнина. Изпечете чушките, обелете ги и ги почистете. След това ги нарежете на средно големи парчета. Нарежете доматите на филийки. Подготвените зеленчуци наредете н пластове в плитка и широка тенджера, като между пластовете поставяйте ивици от скилидките чесън. Задушете лука в останалата мазнина, добавете брашното, а малко след това и червеният пипер.

Разредете запръжката с виното и две кафени чашки вода. Прибавете зърната черен пипер и натрошения дафинов лист. Залейте ястието със соса, похлупете го плътно с капак и го задушавайте на слаб огън, докато остане на мазнина. Поднесете го студено, много върви със сирене или с кисело мляко. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft