Магически кифлички с домашно бутер тесто - чудно ароматни и вълшебно вкусни

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Магически кифлички с домашно бутер тесто - чудно ароматни и вълшебно вкусни
Магически кифлички с домашно бутер тесто - чудно ароматни и вълшебно вкусни
admin
Добавена от: admin
15012
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. пресято брашно
2 кубчета мая
2 ч.л. сол
3-4 чаени лъжички захар
1 супена лъжица оцет (алкохолен)
250 мл олио 
200 гр. кисело мляко
2 жълтъка (белтъците са за намазване)
1 яйце
топло прясно мляко
1 опаковка масло (маргарин) от 250 гр.

Поставете пресятото брашно в съда, в който ще месите. 
В среда му направете кладенче. 
Натрошете вътре маята, добавете 2 супени лъжици захар и малко топло мляко. Хубаво разтворете маята, добавяйки и малко брашно. Изчакайте да се активира. 
В активираната мая добавете оцета, олиото, жълтъците и яйцето (предварително смесени и разбити с киселото мляко, солта и захарта). Замесете тестото чрез добавяне на още малко топло мляко (колкото е необходимо, за да се получи средно меко тесто). Омесете тестото хубаво, докато започне да се отделя от ръцете и образува мехурчета.

Веднага разделете тестото на 4 части. 
От всяка част разточете кръгла кора, намажете я с 1/4 от разтопеното масло (маргарин). Нарежете на триъгълници и ги съберете към средата един върху друг, след което отново оформете топка. 
Повторете и с останалите 3 части от тестото.  
Сложете топките тесто във фризера за около 30 мин.

От всяка топка разточете кръгла или правоъгълна кора. 
Нарежете я на 16 триъгълника или 12 правоъгълника, в зависимост от това колко големи искате да бъдат кифлите. Навийте откъм тесния край.

Подредете ги в намазнена тава. 
След това ги намажете с малко разбит белтък и поръсете със сусам. 
Оставете ги да втасват 25-30 мин. 
Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна за около 20 мин. на 200 градуса. 
 

Забележка: След печене не забравяйте да ги намажете внимателно с водичка с помощта на четка.

По желание може да добавите различна плънка - сирене, кашкавал, настъргана шунка и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft