Маджарска торта - рецептата е от далеч, но продуктите ги имаме и ние: Възхитителен шоколадов вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Маджарска торта - рецептата е от далеч, но продуктите ги имаме и ние: Възхитителен шоколадов вкус!
Маджарска торта - рецептата е от далеч, но продуктите ги имаме и ние: Възхитителен шоколадов вкус!
2648
Източник: За Жената
Маджарска торта - рецептата е от далеч, но продуктите ги имаме и ние: Възхитителен шоколадов вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Маджарица или Маджарско момиче е популярен десерт, за чийто произход спорят няколко държави - Хърватия, Сърбия и Унгария. Състои се от няколко тънки пласта пясъчно тесто, между които е наслоен наситен шоколадов крем.

Десертът е вкусен както в печен, така и в непечен вариант.

За вариант без печене просто използвайте вафлени кори вместо домашно тесто. Ние ще ви дадем оригиналната рецепта:

Маджарска торта (Маджарица)

Продукти:

Тесто:

  • 600 г обикновено брашно
  • 1 опаковка бакпулвер
  • 50 г свинска мас
  • 200 г пудра захар
  • 2 яйца
  • 200 мл сладкарска сметана

Крем:

  • 300 г гранулирана захар
  • 150 г черен шоколад
  • 1/2 литър прясно мляко
  • 120 г обикновено брашно (или 90 гр. брашно и 30 гр. тъмно какао за още по-наситен шоколадов вкус)
  • 150 г масло

Шоколадова глазура:

  • 150 г черен шоколад
  • 2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица масло

Приготвяне:

Пресейте обикновеното брашно върху дъска, направете кладенче и счупете 2 яйца.

Маджарица тесто

Снимка: YouTube

Добавете бакпулвер, щипка сол, омекналата мас (може да замените със същото количество меко масло), пудрата захар и постепенно добавете домашна сметана, за да омесите тесто.

Омесете добре тестото и го разделете на 5 топки.

топки пясъчно тесто

Снимка: YouTube

Прехвърля се в поднос и се слага в хладилника да стегне за около 60 минути.

Върху леко набрашнен плот разточете всяка топка на кора с размери 22×33 см. Поставете всяко парче разточено тесто върху хартия за печене и го набодете с вилица.

тесто в тавата

Снимка: YouTube

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8 минути - не повече. Оставете изпечените кори да се охладят.

За крема:

продукти крем

Снимка: YouTube

В 500 мл прясно мляко се смесват 120 г гладко брашно и 300 г захар. Сложете на котлона и варете, докато сместа започне да се сгъстява.

Добавете начупения шоколад и разбъркайте да се разтопи. Свалете от котлона и добавете маслото.

 

приготвяне шоколадов крем

Снимка: YouTube

Веднага сглобете тортата, като съедините корите с още топлия крем.

сглобяване торта

Снимка: YouTube

Преди да започнете да сглобявате тортата, трябва да разделите крема, така че да стигне и за намазване отгоре.

Готовият десерт приберете в хладилника за 60 минути и след като изстине, залейте с шоколадовата глазура.

Разтопете шоколада с олиото и маслото на водна баня. След като се втвърди, можем да сервираме.

торта Маджарско момиче

Снимка: YouTube

Маджарска торта

Снимка: gotvach.bg

Желаем ви добър апетит! :-)

Маджарска торта рецепта

Снимка: YouTube

парчета торта Маджарица

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft