Ако не искате да отделите много време за приготвяне на бисквитена торта , тогава със сигурност ще ви хареса рецептата за тази изправена бисквитена торта ! Тя е много нежна, кремообразна, шоколадова, мека и вкусна! В допълнение, с нея може да подсладите всеки семеен празник - не само вкусна, но и много ефектна! Ето рецептата за най-лесната редена бисквитена торта :
Изправена бисквитена торта
Продукти:
2 ч.ч. прясно мляко
0,5 чаши захар
2 жълтъка
1 с.л. нишесте или брашно
2 с.л.
1 пак. ванилова захар
1 блокче тъмен шоколад
тъмни и светли обикновени бисквити
1 малка опаковка сладкарска сметана 33%
разбита сметана и ситно нарязани ядки за украса
Приготвяне:
1. Пригответе крема в тенджера. Смесете млякото, захарта, жълтъците и нишестето (брашното) и варете, докато стане гъст крем. Добавете половин тъмен шоколад, маслото, разбъркайте добре.
2. Налейте малка опаковка сметана, разбийте крема с миксер. Фокусирайте се върху гъстотата на крема: той не трябва да е течен.
3. Разпределете крема върху бисквитките.
4. Покрийте формата със стреч фолио, сложете бисквитите плътно, редувайки редици тъмни и светли бисквити.
5. Охладете за една нощ, за да попият бисквитите и да стегне кремът.
6. На следващия ден извадете тортата. За целта поставете чиния отгоре, обърнете я, отстранете фолиото.
7. Гарнирайте с разбита сметана.
8. Смесете другата половина от разтопения тъмен шоколад с малко сметана и изсипете получената шоколадова глазура върху тортата. Можете и просто да залеете тортата с разтопен шоколад.
9. Украсете по краищата с нарязани ядки.
Тортата е готова. Добър апетит!