За тази рецепта ще ви трябват малко по-големи тиквички, около 2 броя ще стигнат за един обяд. Всички знаят колко здравословни са тиквичките и през повечето време през лятото ги приготвяме пържени, а като хванат тънка хрупкава коричка са най-вкусни.
Тази рецепта е много проста, имате нужда от много малко кайма, само колкото да "замирише" на месце. Откакто месото поскъпна, направо се родих с тази рецепта за вкусни Сандвичи от тиквички . Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие пълнените панирани тиквички :
Сандвичи от тиквички с кайма
Продукти:
300 г кайма (по избор)
2 големи тиквички
3 яйца
галета и подправки като сол, чесън на гранули
1 супена лъжица червен пипер
брашно и няколко капки олио
Приготвяне:
Обелете тънката кора на тиквичките. След това ги нарежете на ивици по дължина - около 5-6, в зависимост от това колко дебели искате да бъдат.
Посолете така приготвените тиквички от двете страни, а отстрани пригответе месото, което може да бъде смес или чисто телешко, говеждо, свинско. Овкусете го със сол, черен и червен пипер (не е необходимо да добавяте лук) можете да сложите само чесън на гранули.
Разбъркайте сместа, докато стане компактна и добавете малко галета (около 2 с.л.). Намажете тънък слой кайма върху една ивица тиквичка и го разпределете хубаво. Отгоре покрийте с друг резен тиквичка и залепете като сандвич.
По същия начин пригответе и останалите тиквички, които трябва да са четен брой. След това оваляйте всеки "сандвич" в малко брашно, след това в разбити яйца и накрая в галета, смесена с подправки по избор. Подредете готовите тиквички в тава, застлана с хартия за печене.
Ако тиквичките са твърде големи и не се побират в купата с яйца, можете да си помогнете с кухненска четка и да ги намажете. Готовите тиквички се заливат с олио (много малко), докато се нареждат в тавата.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до хубаво зачервяване и тънка коричка. След изпичане ги оставете да се охладят добре.
Можете да ги поднесете с печени картофи или варен ориз.
Да ви е сладко!