Мазник

вход през zajenata.bg
Мазник
admin
Добавена от: admin
12134
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. бяло брашно
сол, ако е необходимо
масло на вкус
500 гр. сирене
около 500 мл хладка вода

Започваме с приготвяне на тестото. Брашното пресейте в дълбок съд и добавете солта. Постепенно наливайте водата в брашното и бавно месете с ръце, докато получите средно меко тесто. Хубаво омесете тестото и след това го разделете на 6 топки. Всяка топка намажете хубаво с масло и покрийте с найлоново фолио, след което оставете да почива около 40 минути. След това всяка топка разточете на тънък лист върху покривка или фолио, намажете с масло и поръсете със сирене. С помощта на покривката/фолиото навийте кората на руло и подредете рулата в намазнена тава. Повторете с останалите кори и сирене, след което пъхнете мазника във фурната на 200 градуса за около 30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft