1 опаковка готови кори за баница
1 кубче мая
сирене / извара на вкус
200 мл прясно мляко
70 мл олио
малко сол (равна малка чаена лъжичка)
малко захар (малка чаена лъжичка)
1. Първо се приготвя плънката - в отделен съд се поставя маята с млякото, щипка сол и малко захар да втаса, а след това се добавя олиото.
2. Вади се тавата, в която ще печете мазника, и се намазнява.
3. Върху платнен чаршаф или голяма кърпа настрана се изваждат корите.
4. Първо се взимат 2 кори и се разтварят една върху друга върху чаршафа, а след това с помощта на лъжица се нанася от плънката върху цялата кора.
5. Отгоре се поръсва от натрошеното сирене / извара в количество по желание.
6. Накрая корите се навиват на руло, което се поставя в тавата за печене.
7. Процедурата се повтаря с всички кори.
8. Когато тавата се напълни, готовите кори се поръсват с олио и се наръсват със сусам по желание.
9. Мазникът се пече, докато получи красив червеникав цвят.