Майка ми дойде на гости и си знаех, че ще започне да чисти в къщи! Но каква магия направи на хладилника! Блести от чистота!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Майка ми дойде на гости и си знаех, че ще започне да чисти в къщи! Но каква магия направи на хладилника! Блести от чистота!
28666
Снимков материал: pixabay.com
Майка ми дойде на гости и си знаех, че ще започне да чисти в къщи! Но каква магия направи на хладилника! Блести от чистота!

За повечето хора, пролетно почистване е голямото "освежаване" на дома. Но какво да кажем за хладилника, като част от тази пролетния ритуал? Ако сте като повечето хора, хладилника ви вероятно все още е издут от буркани, бурканчета и бутилки с храни от зимата.

Сега е времето да играете своя собствена игра на "запази или изхвърли". Следвайте тези 6 прости съвета, за да почистите хладилника си тази пролет.

1. Правилното почистване

Вместо почистване с препарати (никога не използвайте почистващи препарати с белина или амоняк), направете собственото решение. Използвайте микс сода за хляб и вода (1 супена лъжица сода на 1 чаша вода) или микс мек сапун и вода (без аромат), за да измиете рафтовете и контейнерите. За изсъхнали петна направете гъста паста от сода и вода равни части, след това натъркайте над петното. Най-добрият обезмирисител е да поставите отворен съд със сода за хляб - не забравяйте да го сменяте на всеки един до три месеца.

2. Не дръжте почти празни буркани 

Изхвърлете всички отворени почти празни буркани, на които отдавна е отминал срока на годност - повече от един месец е общото правило.

3. Ограничете храните, които се съхраняват във вратата

Вратата е най-топлото място в хладилника, защото температурата се повишава, когато вратата се отвори. Подправки, сладка и сокове могат да се съхраняват безопасно на вратата. Млечните продукти като мляко и сирена се поставят на горния или средния рафт на хладилника. Пропуснете да държите яйцата на контейнера на вратата. Вместо това, те се съхраняват в оригиналната си опаковка, в основната част на хладилника.

4. Размразете опакованите храни безопасно

Поставете замразеното месо върху чиния да се размрази на сигурно място в хладилника. По този начин суровите сокове няма да имат възможност да замърсят други рафтове или храни.

5. Съхранение на остатъци

За да запазите остатъците от храни свежи, увийте ги в найлоново фолио или в торбичка с цип отгоре за период до три дни. Не изядената храна се съхранява в рамките на пет дни, след това се изхвърля. За оптимална температурна стабилност, съхранявайте остатъците по средните рафтове и ги дръжте в предната им част, така че да не забравяте да ги ядете, преди да започнат да се развалят.

6. Пресни зеленчуци

Всякакви зеленчуци, включително билки, могат да бъдат измити и подсушени, преди да ги съхранявате в хладилника. Просто сложете чистите зелените в няколко хартиени кърпи, за да бъдат свежи и предотвратите увяхване. Билките се поставят в стъклена или пластмасова чаша с два пръста вода. Вашите пресни билки ще бъдат свежи една седмица по-дълго.

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft