Майка ми не маринова обикновени краставици. Прави ги по корейски, стават хрупкави и леко пикантни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Майка ми не маринова обикновени краставици. Прави ги по корейски, стават хрупкави и леко пикантни:
Майка ми не маринова обикновени краставици. Прави ги по корейски, стават хрупкави и леко пикантни:
2000
Източник: За Жената
Майка ми не маринова обикновени краставици. Прави ги по корейски, стават хрупкави и леко пикантни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сезонът на краставиците е в разгара си. Това е добра причина да научите съвсем различна рецепта за мариновани краставички .

Някои дори твърдят, че са по-вкусни от киселите по традиционния начин. Опитайте тази рецепта и вкусът на краставиците ще зарадва цялото семейство и ще ги правите всяка година.

Макар киселите краставички да са традиция във всеки български дом, не всеки знае, че има друг начин за мариноване на този зеленчук.

Произлиза от Корея и се отличава със специфичната си саламура. Придава им по-остър вкус, а самите краставици стават още по-хрупкави. Затова трябва да опознаете вкуса им, така че ги направете по рецептата по-долу и няма да останете разочаровани. Ето необходимите продукти за Кисели краставички по корейски :

Кисели краставички по корейски

Продукти:

  • 500 г малки краставици (корнишони)
  • 500 мл вода
  • 1 супена лъжица смлян лют пипер
  • 6 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук 
  • парче джинджифил (около 3 сантиметра)
  • 3 супени лъжици соев сос
  • 1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Корейските кисели краставички дължат вкуса си на една подправка, която трябва да се добави към саламурата. В оригиналната версия е гочугару, т.е. сушени люти чушки. Поради факта, че съставката е труднодостъпна у нас, ще я заменим със смлян лют пипер.

измити краставички

Снимка: pixabay

Измийте добре краставиците и ги оставете да се накиснат в купа с вода за 3 часа. Междувременно пригответе другите съставки. Обелете чесъна и джинджифила и ги настържете на ситно ренде.

Сварете водата и разтворете солта в нея. Оставя се да изстине. След като това стане, добавете соевия сос и разбъркайте. Сега е ред на краставиците. Отрежете им краищата и нарежете на филийки с дебелина около 1,5 сантиметра. Нарежете пресния лук на ситно.

Сложете краставиците, чесъна, джинджифила, лютата чушка и лука в купа. Разбъркайте старателно съставките. Напълнете краставичките в стерилизирани буркани. Залейте ги с разтвора от вода и сол. Затворете добре бурканите и ги оставете на стайна температура за една нощ. Съхранявайте ги в хладилник и ще се наслаждавате на вкуса им по-дълго. 

кисели краставички корейски

Снимка: pixabay

Може да стерилизирате бурканите за 5 минути, за да ги съхраните за зимата.

кисели краставички по корейски

Снимка: pixabay

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft