Майка попадна на кърваво яйце! Вижте откъде го купи и дали е опасно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Майка попадна на кърваво яйце! Вижте откъде го купи и дали е опасно!
25835
Източник: petel.bg
Снимков материал: pixabay.com
Майка попадна на кърваво яйце! Вижте откъде го купи и дали е опасно!

Кърваво яйце учуди варненска майка, пише petel.bg. Жената искала да приготви вечеря на детето си.

Счупила едно от закупените от хипермаркет яйца, но се втрещила при вида на кръвта вътре.„Все още пазя яйцето, както съм го счупила в чинийката. Сложила съм го в хладилника и се чудя къде да го занеса, за да ми кажат какво е това червеникавото - дали е боя или нещо друго...“, коментира жената.

Притеснява се, че не пази касов бон, с който да удостовери обекта, от който е купила яйцето, но за сметка на това пази кутията от яйцата, където е отбелязан производителя на кървавото яйце.

Специалисти съветват как да се провери дали яйцата са пресни, пише в agronet.bg. За да инспекция, се подготвят два разтвора на сол - с концентрация от 7% и 3,5%. Ако яйцето потъва в първия разтвор, тогава е съвсем прясно. Ако в първият разтвор плува, а във втория потъва, значи яйцето е със средна степен на свежест и дори може да се съхранява в хладилник за около 10-14 дни. Но ако яйцето не потъне и във втория разтвор, значи че не е годно за консумация.

Случва се така, че дори в съвсем пресни яйца попадат капчици кръв. Експерти в здравеопазването уверяват, че ако тези капчици са точкови, то не те представляват опасност, а са следствие от наранявания в яйцепровода на кокошката, а не са признак на разваляне. Друго нещо е, ако в яйцето се намира в така нареченият кървав пръстен. Този пръстен е кръвоносната система на ембриона, който е започнал да се развива в оплодената яйцеклетка, а след това е умрял. Яйца с кървав пръстен са негодни за консумация дори след дълбока обработка. Случва се, че белтъкът в яйцата е розов, а жълтъка - оранжево-червен. Следователно, в процеса на формиране в яйцето е попаднала кръв.

Тези яйца по принцип могат да се консумират, но все пак е по-добре да бъдат преработени – в тесто, в сладкиши и т.н. Специално за кулинарни цели, могат да се използват яйцата, на чиито черупки са видими при просветляване тъмни петна. Тези петна са колонии на микроорганизми, които не са засегнали цялата маса на яйцата. Ако тъмните петна са видими с невъоръжено око и без просветяване, означава, че в яйцето е започнал процес на гниене и е негодно за консумация под каквато и да е форма.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft