Маймунски хляб със сирене - нежно пухкав и чудно ароматен

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Маймунски хляб със сирене - нежно пухкав и чудно ароматен
Маймунски хляб със сирене - нежно пухкав и чудно ароматен
admin
Добавена от: admin
27038
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

1/4 от пакетче прясна мая

250 мл прясно мляко

1 с.л. захар

1 с.л. сол

1 яйце

2 с.л. олио

около 450 гр. брашно

За плънката:

около 200 гр. сирене

2 яйца

купичка зехтин за потапяне на топките тесто

За тестото: от маята, млякото и захарта се прави кашичка с малка част от брашното. Оставя се на топло да шупне за десетина минутки. След това към шупналата мая се добавят останалите продукти по реда на записването им, като брашното се добавя постепенно до омесване на меко тесто. Може да омесите тестото и в хлебопекарна. Оформете тестото и го оставете да втаса, докато удвои обема си. От втасалото тесто оформете малки топки. Потапяйте всяка в зехтин или в разтопено масло (може предварително да добавите към мазнината подправки на вкус). Напоените топки подреждайте в тава или кексова форма на няколко пласта. Щом подредите половината топки, залейте отгоре с плънката (разбитото с яйцата сирене). Отгоре подредете останалите топки тесто. Оставете маймунския хляб да втаса, след което печете в умерено загрята фурна до зачервяване. 
Забележка:
Дозата е малка, може да се удвои за по-големите форми. 

Още по-вкусно е, ако приготвите маймунския хляб с настърган кашкавал.
 

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft