Тази майонеза без яйца е идеална за салати, основни ястия или просто сандвичи. Приготвя се много лесно – само за няколко секунди и винаги ще се хареса на всички.
Вкусът на лесната млечна майонеза не се различава от този на класическата майонеза.
Майонеза без яйца
Продукти:
100 мл прясно мляко (стайна температура)
200 мл олио (стайна температура)
2 супени лъжици лимонов сок
Чаена лъжичка горчица
1/3 чаена лъжичка сушен чесън
½ чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Изсипете млякото и олиото в съд (важно е и двете съставки да са на стайна температура, в противен случай майонезата няма да се получи).
Потопете приставката на пасатора в купата и го включете.
Разбийте добре млякото и олиото.
Добавете горчицата, гранулите чесън, солта и лимоновия сок.
Разбъркайте с пасатора.
Бъркайте, докато сместа стане гъста и пухкава.
Майонезата е готова!
Можете да я съхранявате в хладилник за 5 до 7 дни.