Майстор- пицар ни разкри как се прави универсален италиански сос, с който всяко ястие ще ви стане...
9 Юни 2017
32187
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Продукти
за 500 мл. сос
бульон от месо – 300 мл.
шунка – 50 г.
пресни гъби – 100 г.
кромид лук – 100 г.
зехтин – 30 мл.
доматено пюре – 20 г.
брашно – 10 г.
магданоз – 1/2 връзка
черен пипер на зърна – 5-6 зърна
сол на вкус
Начин на приготвяне
Ситно нарязаните лук и гъби се задушават в зехтина 15 минути или до извиране на водата от гъбите.
Щом останат на мазнина, се прибавя ситно нарязаната шунка и се запържват около 2 минути.
Добавя се брашното и продължава да се пържи до получаване на златист цвят. Бульонът и доматеното пюре се разбиват и се сипват при останалите продукти.
Когато сместа започне да се сгъстява, се прибавят накълцаният магданоз, черният пипер и сол на вкус. Пасира се, докато сосът стане гладък.
Може да се използва за заливка на пилешки меса, риба и дивеч.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари