Майстор- пицар ни разкри как се прави универсален италиански сос, с който всяко ястие ще ви стане перфектно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Майстор- пицар ни разкри как се прави универсален италиански сос, с който всяко ястие ще ви стане перфектно
Майстор- пицар ни разкри как се прави универсален италиански сос, с който всяко ястие ще ви стане...
32187
Майстор- пицар ни разкри как се прави универсален италиански сос, с който всяко ястие ще ви стане перфектно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

за 500 мл. сос

бульон от месо – 300 мл.

шунка – 50 г.

пресни гъби – 100 г.

кромид лук – 100 г.

зехтин – 30 мл.

доматено пюре – 20 г.

брашно – 10 г.

магданоз – 1/2 връзка

черен пипер на зърна – 5-6 зърна

сол на вкус

Начин на приготвяне

Ситно нарязаните лук и гъби се задушават в зехтина 15 минути или до извиране на водата от гъбите.

Щом останат на мазнина, се прибавя ситно нарязаната шунка и се запържват около 2 минути.

Добавя се брашното и продължава да се пържи до получаване на златист цвят. Бульонът и доматеното пюре се разбиват и се сипват при останалите продукти.

Когато сместа започне да се сгъстява, се прибавят накълцаният магданоз, черният пипер и сол на вкус. Пасира се, докато сосът стане гладък.

Може да се използва за заливка на пилешки меса, риба и дивеч.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft