Майстор на майсторите съм станала с новата торта Наполеон-Последната стана божествено вкусна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Майстор на майсторите съм станала с новата торта Наполеон-Последната стана божествено вкусна!
Майстор на майсторите съм станала с новата торта Наполеон-Последната стана божествено вкусна!
5289
Майстор на майсторите съм станала с новата торта Наполеон-Последната стана божествено вкусна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Торта Наполеон

В класическата рецепта няма извара, но благодарение на изварата тестото става по-бяло меко и сочно.

Ето съставките:

  • 500 г брашно
  • 170 гр. захар
  • 100 г масло
  • 400 г извара
  • 8 г ванилин
  • 2 яйца
  • 10 г бакпулвер

Съставки за крема:

  • 1,5 литра мляко
  • 250 г захар
  • 6 яйца
  • 200 г масло
  • 10 г ванилин
  • 4 супени лъжици брашно
  • 3 супени лъжици нишесте

Приготвяне:

  • Изсипете изварата в дълбока купа, добавете захарта, ванилията, яйцата.
  • Добавете омекналото масло и омесете добре изварата с ръце.
  • Постепенно добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията и замесете тестото. Омесете меко тесто, което не полепва по ръцете ви.
  • Разделете тестото на 7 равни части и поставете в хладилник за 30 минути.

Върху парче пергаментова хартия разточете парче тесто с тънък слой, поставете в чиния с диаметър 20 см отгоре и отрежете останалото тесто около краищата.
Печете питките във фурна, предварително загрята на 180 градуса, за 5-7 минути до златисто кафяво.

Останалото тесто също трябва да бъде изпечено и нарязано в блендер или нож, така че накрая да поръсите готовата торта.
За да приготвите крема, налейте 1,2 литра мляко до кипене на слаб огън.

В купа смесете останалите 300 мл мляко, яйца, ванилин, захар, нишесте и брашно.
Изсипете яйчената смес във врящо мляко на тънка струя, като бъркате непрекъснато. Доведете сместа до кипене, след това извадете от котлона и охладете до стайна температура.

Готовият крем разбийте с маслото до гладка смес.

Наредете тортата и я сложете в хладилника за през нощта.
Последният щрих е да поръсите напоената торта с тестените трохи. Тортата Наполеон с извара е готова!

Споделете рецептата за извара "Наполеон" с приятелите си в социалните мрежи.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft