Майсторлъшка дроб-сарма - без нея Великден не може! Става за чудо и приказ:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Майсторлъшка дроб-сарма - без нея Великден не може! Става за чудо и приказ:
Майсторлъшка дроб-сарма - без нея Великден не може! Става за чудо и приказ:
12709
Източник: gotvach.bg
Майсторлъшка дроб-сарма - без нея Великден не може! Става за чудо и приказ:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Уханията на Великден са истински букет от удоволствия - започваме с дъхавия козунак на закуска, продължаваме с упойващата миризма на агнешко, разнасяща се от фурната и продължаваме с невероятното ухание на агнешката дроб-сарма , която е задължителен елемент от празничната трапеза. Днес ще ви покажем рецептата за майсторлъшка дроб-сарма , изпълнена по всички закони на традицията.

Ето как се прави най-сполучливата дроб-сарма със заливка :

Майсторлъшка дроб-сарма

Продукти:

1 бр.агнешки комплект

300 гр.ориз

4 връзки пресен лук

1 връзка пресен чесън

1 връзка джоджен

черен пипер

червен пипер

магданоз

За заливката:

2 яйца

1 кофичка кисело мляко

3 с.л.брашно

1 ч.л. сода

дроб сарма със заливка

Приготвяне:

Измийте много добре дреболиите и ги сварете. Запазете бульона от варенето.

В дълбок тиган с мазнина задушете нарязаните ситно лук и чесън и към тях добавете дреболиите и измития ориз. Поръсете плънката с джоджен, черен и червен пипер на вкус, нарязан пресен магданоз. Залейте  от дреболиите и прехвърлете в тавичка. Сложете ястието да се пече на 180 градуса до готовност на ориза.

Малко преди да е готово, го залейте със смес от разбитите яйца, киселото мляко, содата и сол на вкус. Допечете до златиста коричка.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft