Майсторска рецепта за свински врат- правите го в тази марина и става крехък, сочен и толкова вкусен, че никога 1 не стига

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Майсторска рецепта за свински врат- правите го в тази марина и става крехък, сочен и толкова вкусен, че никога 1 не стига
Майсторска рецепта за свински врат- правите го в тази марина и става крехък, сочен и толкова...
40880
Майсторска рецепта за свински врат- правите го в тази марина и става крехък, сочен и толкова вкусен, че никога 1 не стига
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този печен свински врат става истински деликатес

Предлагаме ви рецептата за печен свински врат, но не нарязан, а на цяло парче. Лесен е за приготвяне и винаги се получава страхотно.

Само спазете указанията и най-вече посочените подправки за него.

 

Майсторски приготвен и невероятно вкусен е този печен свински врат

Трябват ни кило и половина свински врат, четири лъжици соев сос, четири лъжици водка, две лъжици мед, една лъжица зехтин, две лъжици горчица, една чаша бира, черен пипер, червен пипер, две лъжици галета, сол на вкус.

Първо е необходимо да си измием и подсушим месото. После го набождаме с нож на няколко места и го заливаме със сместа от водката и соевия сос. В една купичка си разбъркваме хубаво горчица, мед и зехтин по една лъжица от всяко. С тази смес след това хубаво намазваме свинското месо.

Щом го намажем, го увиваме с фолио и го оставяме да престои с маринатата в хладилника за 12 часа. Като мине посоченият период, го запържваме само за около две минутки в сух тиган с покритие, което не залепва. Запържваме го от всички страни.

После пак разбъркваме по една лъжица от горчицата и меда до еднородна смес и с нея си намазваме месото пак от всички страни. Сухите подправки пък ги смесваме и разбъркваме заедно върху едно голямо парче от алуминиево фолио, заедно с галетата.

Върху тях си поставяме свинското месо като отново добре го овалваме от всички страни в подправките. А после стегнато го увиваме във фолиото. Слагаме го в тавата, в която ще го печем и в нея си изливаме и бирата.

Пъхаме във фурната, която вече е загрята на 220 градуса и го запичаме за около 5 минутки. След това задължително намаляваме температурата на фурната на 170 градуса и оставяме месото да се пече в нея за още около два часа.

Ако е нужно, в тавата може да си доливате и по малко вода. Да, бавничко се пече това месце, но пък става такава фантазия и приказка, че и двойно повече да е, ще си заслужава. Уникална вкусотия е този специалитет.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft