Майчиното мляко намалява резистентността към антибиотици

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
За бебето
Майчиното мляко намалява резистентността към антибиотици
5473
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
Майчиното мляко намалява резистентността към антибиотици

Протеин в майчиното мляко намалява значително резистентността към антибиотици , която се развива от някои патогени, отговорни за тежки пневмонии и други трудни за лекуване инфекциозни заболявания. Това откритие е обещаващо за болници, които се сблъскват с проблема резистентни към антибиотици микроорганизми.

Такъв е например стафилококус ауреус, който е отговорен за голям брой нозокомиални инфекции .

Проведени при лабораторни условия и върху животни опити показват, че този протеин, наречен "Human Alpha-lactalbumine made lethal to tumor cell", ou HAMLET увеличава чувствителността на бактериите към много антибиотици като пеницилин и еритромицин. HAMLET има потенциала да намалява необходимата антибиотична концентрация за борба с инфекциите и ни позволява да използваме най-разпространените антибиотици за борба срещу резистентни патогени. Това обяснява ръководителят на изследването, стигнал до тези заключения - Андерс Хакансон от института по микробиология в Университета в Бъфало.

Оказва се, че на бактериите им е трудно да развият резистентност към HAMLET. Този протеин няма токсични вторични ефекти, които често се наблюдават при най-мощните антибиотици, които са необходими, за да се преборят с ултрарезистентни патогени. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft