Мак-енд-чийз - макарони по американски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Мак-енд-чийз - макарони по американски
Мак-енд-чийз - макарони по американски
admin
Добавена от: admin
21751
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

морска сол и прясно смлян черен пипер
45 гр масло
3 пълни супени лъжици брашно
10 скилидки чесън, обелен и нарязан на тънко
6 дафинови листа
1 л прясно мляко
600 гр макарони
8 домата
150 гр надробено твърдо краве сирене
100 гр настърган пармезан
листенцата от няколко стръка прясна мащерка 
по желание: няколко капки сос Уорчестър
по желание: настъргано индийско орехче
3 пълни шепи хлебни трохи
зехтин

Голяма тенджера се пълни с вода, добавя се сол и се оставя да заври. В тиган се загрява маслото и щом се разтопи (на слаб огън), се добавя брашното и температурата леко се увеличава. Бърка се непрекъснато, докато се получи смес с гъстотата на тесто - това ще е запръжката. Прибавя се нарязаният чесън. Продължава да се задушава и бърка, докато сместа добие златист цвят. Прибавя се дафиновият лист и малко по малко - прясното мляко, като се бърка, докато се получи гладка и компактна маса. Оставя се да заври, след това да къкри на тих огън при периодично бъркане. 
Фурната се загрява на 220º С.
В тенджерата с вряща вода се прибавят макароните и се сваряват според инструкциите на опаковката. Междувременно доматите се наситняват, подправят се със сол и черен пипер. Готовите макарони се отцеждат и веднага се добавят към соса в тигана. Обърква се хубаво и съдът се дърпа от огъня. Прибавят се надробеното сирене, пармезанът, нарязаните домати и част от мащерката. Може да добавите и малко сос Уорчестър и настъргано индийско орехче - по желание. Доовкусете по желание. Ако е необходимо, добавете към соса малко вода, т.к. ще се сгъстява допълнително във фурната. 
Сместа с макароните се прехвърля в дълбока тавичка. Пече се 30 минути в загрятата фурна, докато хване златиста коричка и започне да образува мехурчета. Докато се пекат макароните, хлебните трохи и мащерката се слагат в тиган с няколко капки зехтин на умерен огън. Бърка се, докато трохите станат златисти и хрупкави. Махат се от огъня и се прехвърлят в купичка. Макароните се поднасят поръсени с хрупкавите трохи.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft