Макало - топеница с картофи и чушки по гръцки
5 Април 2012
42318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг картофи
10 бр. сухи сладки червени чушки
4-5 скилидки чесън
150 мл олио
сол
Катофите се сваряват в подсолена вода заедно с кожата. Още топли се обелват и намачват в хаванче, отделят се в подходящ съд. Сухите чушки се измиват и се сваряват в малко вода. Като поомекнат се изваждат, обелват се и се намачкват в хаванчето заедно със скилидките чесън и малко сол. Добавят се към намачканите картофи и се разбърква добре, ако е необходимо се посолява. В тиган загряваме олиото докато се нагрее добре и го изсипваме към останалите продукти. Добавяме 4-5 с.л. от водата в която са врели чушките и разбъркваме добре. Поднася се с хляб. По традиция не се използва прибор, а с парче хляб (може пържени картофи) се загребва от макалото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари