1 ч.ч. паста (спирали)
1/2 ч.ч. пилешко месо, сварено или печено, нарязано на кубчета
1 бр. малък домат, без семките, нарязан на кубчета
2 с.л. маслини, нарязани на дребно
1-2 стръка зелен лук, нарязан на дребно
4 с.л. зехтин (или на вкус)
2 с.л. балсамиков оцет (или на вкус)
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1-2 щипки сух босилек
Пастата се сварява според указанията на производителя и се отцежда. В купа за сервиране се поставят нарязаните домати, зелен лук, маслини и пилешко месо. Добавя се отцедената паста. В малка купа се смесват зехтина, балсамовия оцет, солта, черния пипер и босилека. Разбърква се добре и се добавя към салатата. Всичко се обърква и се оставя да престои няколко минути преди сервиране.
Салата може да се консумира топла или студена.