Макаронени мъфини с четири сирена

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Мъфини
Макаронени мъфини с четири сирена
Макаронени мъфини с четири сирена
admin
Добавена от: admin
11036
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2/3 чаша кисело мляко с масленост 2%
4 с.л. ситно настърган Пармезан
2 с.л. хлебни трохи
2 ч.л. накълцана прясна мащерка
2 ч.л. разтопено масло
170 гр. макарони (по-дребен вид)
1 с.л. зехтин
170 гр. сурова люта наденица подправки), обелена
2 с.л. ситно нарязан лук
За соса:
2 ч.л. масло
1 ч.л. смлян чесън
110 гр. настъргано сирене Моцарела
85 гр. настъргано сирене Чедър
60 гр. настъргано меко сирене (например Камамбер, Фонтина, Бри и пр.)
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1 ч.л. лимонов сок
110 гр. чери доматчета, нарязани
2 ч.л. нарязана чушка (без семето)
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
 

Загрейте фурната на 190 градуса. Напръскайте гнездата на форма за мъфини със спрей за готвене или олио (необходими са ви 6 броя формички за мъфини).
В малка купа сложете 2 с.л. от Пармезана, хлебните трохи, 1 ч.л. мащерка и разтопеното масло. Разбъркайте, за да се смесят продуктите и оставете настрана. Напълнете тенджера с вода (2-3 литра) и оставете да заври на силен огън, прибавете макароните и сол на вкус и ги сварете според указанията на опаковката; отцедете и оставете настрана. Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие. Сложете вътре наденицата и лука и ги запържете, докато наденицата стане кафеникава – около 5 минути, като опитвате да я натрошите на дребни парченца (може да използвате решетъчна лъжица за пюре). Извадете наденицата и лука от мазнината и ги отцедете.
Разтопете маслото (2 ч.л.) в дълбок съд, прибавете чесъна и го запържете за 1 минута. Прибавете киселото мляко и разбъркайте, за да се смесят; добавете останалите 2 лъжици Пармезан, моцарелата, сиренето Чедър и мекото сирене и бъркайте, докато всичко се разтопи до гъст сос. Овкусете с индийско орехче, лимонов сок, останалата мащерка и разбъркайте, за да се поемат ароматите и сосът да стане гладък. Махнете от огъня. Сипете вътре отцедените макарони, наденицата, доматите, чушките, сол и пипер на вкус и разбъркайте, за да се усвоят добре продуктите в соса.
Разпределете получената смес между намазнените формички за мъфини, като притискате добре с лъжица, за да са плътно напълнени гнездата. Сместа трябва да препълни формичките, така че да се образува малка купчинка отгоре. Поръсете с останалите хлебни трохи. Сложете в загрятата фурна и печете за 15 минути, докато станат златисто-кафяви. Извадете от фурната и оставете във формичките за 5-6 минути, преди да извадите и поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft