![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
500 гр. паста/макарони (средно голяма форма)
500 гр. телешка кайма
3 с. л. зехтин или олио
3 1/2 ч. ч. консервирани цели домати заедно със сока
1 л. доматен сок
2 ч. ч. нарязан лук
3 скилидки чесън
1 ч. л. сол
1 с. л. смляно чили
1 ч. л. смлян кимион
1/2 ч. л. сушен риган
1/2 ч. л. черен пипер
1 дафинов лист
2 1/2 ч. ч. червен боб от консерва (прецеден)
Сварете макароните според указанията на опаковката и ги прецедете. В голям тиган, запържете каймата в олиото докато покафенее, като бъркате често. Прибавете доматите, доматения сос, лука, чесъна, солта и останалите подправки. Покрийте тигана с капак и варете на слаб огън 45 мин. Прибавете червения боб и разбъркайте. Варете още 30 мин. Извадете дафиновия лист. Междувременно, постепенно прибавяйте сварените макарони към чилито. Сервирайте ястието в купички, поръсено обилно с кашкавал.