Фурната се загрява на 200 градуса. Макароните се сваряват в подсолена вода до готовност, след което се прецеждат и се заливат със студена вода, за да не залепват. Докато се варят макароните, се приготвя сосът. В малко олио се запържва ситно нарязаният лук. Щом стане прозрачен, се добавят каймата и подправките и всичко се запържва още 10 минути, като каймата се раздробява добре. Гъбите се измиват и се нарязват на парчета по желание, след което се добавят към месото. Сместа се задушава на слаб огън, докато гъбите омекнат. Щом са готови, се добавя сосът за спагети (може да замените с доматен сос). Оставя се да къкри и щом течността поизври, се прибавя към отцедените макарони. Обърква се добре и сместа се прехвърля в намазана с масло тавичка. Поръсва се с настърганото сирене. Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна, докато сиренето се разтопи и добие златисто-кафява коричка.
Макарони на фурна с кайма и гъби
31 Януари 2014
107367
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари