бяло пилешко месо, нарязанио на малки кубчета
макарони (с форма по желание)
4 яйца
1 опаковка сметана за готвене
смесени сухи подправки
малко масло
кашкавал
сол, черен пипер
зехтин
Нарязаното пилешко се запържва в малко зехтин.
В солена вода се сваряват макароните. Отцеждат се от остатъчната течност и се добавят в тигана, в който се запържва пилешкото месо. Смесват се хубаво.
Яйцата се разбиват със сметаната, смесените сухи подправки, сол и черен пипер на вкус.
Макароните и месото се прехвърлят в намазан с масло глинен съд. Отгоре се заливат със сместа от яйца и сметана и хубаво се разбъркват.
Отгоре равномерно се настъргва кашкавалът.
Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 180 градуса, за да се запече ястието малко отгоре и да получи красив златисто-червен цвят.