1 пакет (400 гр.) макарони с дупка, сурови
2 глави лук, нарязани
по 1 червена, жълта и зелена чушка
250 гр. обезкостено пилешко
1 чаша доматена паста
1 чаша (или повече) сос за паста
1 консерва червен боб
½ чаша гъби
1 с.л. червен лют пипер
2 нарязани домата
1 чаша настъргано сирене Чедър
½ чаша Моцарела
стрък пресен лук
листенца пресен кориандър
няколко парченца масло
по малко риган, сол и черен пипер
няколко супени лъжици хлебни трохи или галета
Сложете да заври вода в дълбок тиган, добавете сол и когато водата кипне, прибавете макароните и ги сварете до готовност. Отцедете водата и прибавете маслото, като разбъркате с вилица, така че макароните да не залепнат и да се отделят добре. В друг тиган сипете малко зехтин или масло и запържете в него лука, след което прибавете нарязаните чушки и задушете няколко минути. Добавете щипка сол, малко риган и черен пипер. След това сипете сместа към тигана с макароните. В тигана, в който сте пържили лука, добавете пилешкото (нарязано на малки парченца) и задушете пилето, докато водата се изпари, след това прибавете чилито, сол и доматената паста. Задушете до готовност на пилето и прехвърлете към макароните. Ако е необходимо, добавете още мазнина в тигана, след това задушете вътре нарязаните домати, зеления лук и гъбите и прибавете готовата смес към макароните. Отцедете червения боб и го измийте от соса, ако има такъв. Добавете и него към макароните. Сложете още паста соса, настъргания Чедър, Моцарелата и листата кориандър. Опитайте на вкус и добавете още подправки, ако е необходимо. Прехвърлете в йенски съд или тавичка, поръсете с малко настърган кашкавал или сирене, пресен лук и хлебни трохи и запечете за 10-15 минути, докато сиренето се разтопи. Поднесете макароните топли.