Макарони на фурна с праз
4 Март 2012
18054
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварете макароните в подсолена вода, докато леко омекнат, но да останат все още жилави. Отцедете добре.
Разтопете маслото в тиган и сотирайте праза за 2 минути. Прибавете брашното и гответе още за 1 минута, като разбърквате от време на време. Махнете от котлона и прибавете млякото като разбърквате. Върнете на котлона и оставете да заври и продължете да готвите като разбърквате, за още 2 минути. Махнете от котлона прибавете макароните и почти всичкия кашкавал (оставете си две-три лъжици). Овкусете със сол и пипер.
Поставете в намазнен съд. Смесете трохите, дивия лук и останалия кашкавал. Поръсете върху сместта. Печете на 190 градуса за около 30-35 минути, до златисто-кафяво. Сервирайте горещо.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари