
Загрейте фурната до 220C. Смесете пиперките, лука, чесъна и зехтина и ги изсипете в тавичка с размери 23х33 см. Печете в загрятата фурна 25 мин. като разбърквате от време на време.
Докато зеленчуците се пекат, запържете нарязаната наденица на умерена температура, докато покафенее. Извадете я от тигана и я прецедете върху готварска хартия. Отстранете мазнината от тигана и сложете вътре наденицата и бирата да поврат.
Сварете макароните според указанията на опаковката и ги прецедете, но запазете 1/2 ч. ч. от водата.
Извадете опечените зеленчуци от фурната и веднага прибавете към тях наденицата, босилека и 1 ч. ч. от сиренето и ги разбъркайте. Ако сместа изглежда твърде суха, прибавете част от запазената вода на макароните. Поднесете макароните със соса, като поръсите с останалото сирене и още малко босилек.