Загрейте фурната до 220C. Смесете пиперките, лука, чесъна и зехтина и ги изсипете в тавичка с размери 23х33 см. Печете в загрятата фурна 25 мин. като разбърквате от време на време.
Докато зеленчуците се пекат, запържете нарязаната наденица на умерена температура, докато покафенее. Извадете я от тигана и я прецедете върху готварска хартия. Отстранете мазнината от тигана и сложете вътре наденицата и бирата да поврат.
Сварете макароните според указанията на опаковката и ги прецедете, но запазете 1/2 ч. ч. от водата.
Извадете опечените зеленчуци от фурната и веднага прибавете към тях наденицата, босилека и 1 ч. ч. от сиренето и ги разбъркайте. Ако сместа изглежда твърде суха, прибавете част от запазената вода на макароните. Поднесете макароните със соса, като поръсите с останалото сирене и още малко босилек.
Макарони с наденица и бира
22 Май 2012
10353
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари