500 гр. макарони (Rigatoni или др. средно голяма форма)
2 ч. ч. сурови свински наденички (обелени и натрошени)
1/2 ч. ч. бира
1 1/2 ч. ч. натрошено сирене (кашкавал или Чедър)
2 червени пиперки (едро нарязани)
1 ч. ч. лук (едро нарязан)
4 скилидки чесън (накълцани)
1/2 ч. ч. пресен босилек
1 с. л. зехтин
Загрейте фурната до 220C. Смесете пиперките, лука, чесъна и зехтина и ги изсипете в тавичка с размери 23х33 см. Печете в загрятата фурна 25 мин. като разбърквате от време на време. Докато зеленчуците се пекат, запържете натрошената наденица на умерена температура, докато покафенее. Извадете я от тигана и я прецедете върху готварска хартия. Отстранете мазнината от тигана и сложете вътре наденицата и бирата да поврат.
Сварете макароните според указанията на опаковката и ги прецедете, но запазете 1/2 ч. ч. от водата. Извадете опечените зеленчуци от фурната и веднага прибавете към тях наденицата, босилека, макароните и 1 ч. ч. от сиренето и ги разбъркайте. Ако сместа изглежда твърде суха, прибавете част от запазената вода на макароните. Поръсете с останалото сирене и сервирайте.