Макарони с орехов сос и сирене
22 Декември 2011
5971
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Макароните (400 г - ригатони или друг вид по желание) се сваряват във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. След това се отцеждат и изплакват със студена вода. В дълбок тиган се разтопява маслото (2 с.л.), добавя се настърганото сирене ементал (100 г) и се разбърква, докато се разтопи напълно. Добавят се ромът (2 с.л.), натрошените орехи (50 г), ситно нарязаният магданоз (5 стръка) и сметаната (200 г). Бърка се в продължение на няколко минути, докато сосът леко се сгъсти, след което се добавят макароните. Всичко се разбърква много добре, подправя се с черен пипер и сол на вкус, и се поръсва с настърган пармезан (6 с.л.).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари