500 гр. макарони (сурови - Mostaccioli, Penne или др. средноголяма форма)
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. брашно от чесън
1/2 ч. л. черен пипер
500 гр. пилешки гърди (обезкостени и нарязани на парченца с големина 1 см.)
2 ч. л. олио
1-2 ч. л. пикантен сос
1 ч. ч. целина (нарязана на филийки)
1/2 ч. ч. червен лук (нарязан)
1 ч. ч. майонеза
1/2 ч. ч. сос от синьо сирене, майонеза, сол и черен пипер
3/4 ч. ч. обезмаслено мляко
2 с. л. натрошено синьо сирене
Сварете макароните според указанията на опаковката.
Докато макароните се варят, смесете червения пипер, солта, брашното от чесън и черния пипер и поръсете с тях пилето. Загрейте 1 ч. л. олио в голям тиган на умерено-висока температура. Прибавете пилето и пържете като бъркате често докато добие златист цвят и се опържи, около 4 мин. Прибавете лютия сос и пържете още 1 мин. Извадете пилето от тигана, където сложете останалото олио. Прибавете целината и лука и пържете 2 мин. Смесете майонезата, сосът със синьо сирене и млякото в малка купа. Прибавете ги към зеленчуците в тигана. Прибавете пилето. Бъркайте постоянно и пържете на умерена температура докато се затоплят. Когато макароните се сварят, ги прецедете и ги върнете в тенджерата. Прибавете съдържанието на тигана и разбъркайте, за да се омесят добре. Разсипете в чинии и поръсете със синьото сирене. Сервирайте веднага. Ако желаете можете да сервирате с допълнително количество лют сос.