1 1/8 ч. ч. сурови макарони (Ригатони, Мостачиоле или др. средно големи форми)
1 с. л. олио
1/4 ч. ч. пилешки гърди (нарязани на кубчета с големина 1 см.)
1/4 ч. ч. тънко нарязана зелена пиперка
1/4 ч. ч. тънко нарязан червен лук
1 ч. л. ситно нарязан чесън
1/2 ч. ч. доматено пюре
1/4 ч. ч. барбекю сос
1/2 ч. ч. настъргано сирене
1/2 ч. ч. настъргано пушено сирене
3 арпаджика (обелени и нарязани на тънки филийки)
1/4 ч. ч. цели листа от магданоз
Сварете макароните според указанията на опаковката.
Междувременно, загрейте олиото в голям тиган на умерена температура. Прибавете пилето и го запържете като бъркате от време на време, докато покафенее от всички страни, около 3 мин. Прибавете пипера, лука и чесъна и пържете около 1 мин. Прибавете доматения сос и барбекю соса и ги оставете да заврат. След това махнете от огъня. Прецедете макароните, като запазите 1/4 ч. ч. от водата им, и ги върнете обратно в тенджерата. Прибавете пилешката смес и сирената. Бъркайте, като сложете тенджерата на слаб огън, докато макароните се омесят добре със соса. Прибавете достатъчно от запазената течност, ако е необходимо, за да може сосът хубаво да полепне по макароните. Изсипете макароните в купа за сервиране и ги поръсете с арпаджика и магданоза.