Макарони с риба тон и спаначен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Макарони с риба тон и спаначен сос
Макарони с риба тон и спаначен сос
admin
Добавена от: admin
9443
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 2 порции:
100 г макарони (ригатони или друг вид с дупка)
2 с.л. зехтин
1 малка глава кромид
2-3 скилидки чесън
300 г суров спанак
1 ч.ч. доматен сос
50 г бяло сирене
50 г риба тон от консерва

Макароните се сваряват за 10-12 минути или според указанията на опаковката.
Спанакът се почиства, измива и бланшира за 30 сек. в подсолена вода, като веднага след това се изплаква.
Изцежда се, изстисква се и се нарязва на ситно.
Кромидът се реже на много дребно и се задушава в загрятата мазнина заедно с чесъна. След омекването на кромида към него се добавя нарязаният спанак.
Разбърква се няколко пъти и се прибавя доматеният сок. Готви се за няколко минути до достигане на желаната гъстота.
Прибавя се рибата и сиренето и всичко се разбърква.
Макароните се отцеждат и се смесват с приготвения сос.
При сервирането може да се поръси с кашкавал или пармезан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft