Макарони с риба тон и спаначен сос
26 Април 2013
9443
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Макароните се сваряват за 10-12 минути или според указанията на опаковката.
Спанакът се почиства, измива и бланшира за 30 сек. в подсолена вода, като веднага след това се изплаква.
Изцежда се, изстисква се и се нарязва на ситно.
Кромидът се реже на много дребно и се задушава в загрятата мазнина заедно с чесъна. След омекването на кромида към него се добавя нарязаният спанак.
Разбърква се няколко пъти и се прибавя доматеният сок. Готви се за няколко минути до достигане на желаната гъстота.
Прибавя се рибата и сиренето и всичко се разбърква.
Макароните се отцеждат и се смесват с приготвения сос.
При сервирането може да се поръси с кашкавал или пармезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари