2 големи картофа за печене
1 ч.л. зехтин
1 чаша дребни макарони с дупка
1 чаша настъргано сирене Чедър - настъргано на едро
1/4 чаша прясно мляко с масленост 2%
Загрейте фурната на 200 градуса. Натрийте кожата на картофите със зехтина и надупчете с вилица на няколко места. Печете картофите 50 минути-1 час. Оставете ги да изстинат и отрежете връхчето на всеки картоф. Притиснете краищата на картофите, за да оформите джоб за макароните.
Докато картофите се пекат, пригответе пастата според инструкциите на опаковката. Отцедете водата и върнете пастата в тенджерата, след това объркайте вътре млякото и сиренето Чедър, докато се разтопят до кремообразна смес и попият в макароните. Изсипете равни количества макарони със сирене в отвора на всеки картоф и поднесете.