Спаначените листа се накисват в купа с вода. Макароните се салагат за варене в тенджера с подсолена вода. Варят се според указанието на опаковката. Когато са готови, се отцеждат през гевгир. Слагат се в купа. Добавя се 20 г краве масло още докато са топли. Объркват се, за да се разтопи маслото. Кедровите ядки се запичат на сух тиган или в тиган със съвсем малко олио. Ядките се слагат в купичка. В същия тиган се слагат 2 с.л. зехтин, щипка сол и 1с.л. вода. Спанакът се измива много добре. Дръжките се отрязват, а листата се накъсват на дребно. Слагат се в тигана и се задушават за 5- 10 минути. Върху спанака се чукват 4 яйца и се объркват добре със спаначените листа, до готовност на яйцата. Пастата се разпределя в порционни чинии, отгоре се залива със соса и се поръсва с кедровите ядки. Обърква се добре. По желание върху всяка порция се настъргва Пармезан.
Макарони със спанак и кедрови ядки
29 Юли 2013
6864
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари