Македонска мусака

вход през zajenata.bg
Македонска мусака
admin
Добавена от: admin
176496
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5-6 глави лук
500-600 г кайма (смес)
1 глава чесън
1 ч.ч. ориз
2-3 домата
2-3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко (изцедено)
2-3 с.л. олио
черен пипер
2 връзки магданоз
сол

Задушете една от главите лук в малко олио, след което добавете каймата и ориза. Подправете с черен пипер, посолете на вкус и оставете сместа да се задушава, като разбърквате, за да не загори. Когато каймата омекне и оризът стане прозрачен, прибавете настърганите домати, половината от накълцания магданоз и отстранете съда от котлона.
Пригответе тавичка и покрийте дъното й с остналия лук, нарязан на филийки. Отгоре разстелете сместа, добавете скилидките чесън, разрязани на две, и залейте с 2 ч.ч. топла вода. Изпечете мусаката в умерена фурна за около 1/2 час. Накрая залейте ястието с разбитите яйца, смесени с прясното и киселото изцедено мляко. Запечете отново до зачервяване.
Поднесете ястието поръсено с останалия пресен магданоз.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft