Македонска салата с патладжан и чесън - върхът на ракиените мезета! Ред патладжан, ред чесънче, ред магданоз и става муци:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Македонска салата с патладжан и чесън - върхът на ракиените мезета! Ред патладжан, ред чесънче, ред магданоз и става муци:
Македонска салата с патладжан и чесън - върхът на ракиените мезета! Ред патладжан, ред чесънче,...
7877
Източник: За Жената
Македонска салата с патладжан и чесън - върхът на ракиените мезета! Ред патладжан, ред чесънче, ред магданоз и става муци:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Македонската салата с патладжани и чесън е изключителна гурме разядка за всички любители на този красив летен зеленчук. Салатата също е много здравословна, има страхотен вкус и много апетитна миризма.

Съхранява се в стъклен съд в хладилник до три дни, ако издържи толкова.

Сервира се с печено месо, а за всички, които са на лека диета, може да служи и за основно хапване.

печен патладжан с чесън

Снимка: YouTube

Македонска салата с патладжан и чесън

Необходими съставки:

  • 2 патладжана
  • 3 скилидки чесън
  • 1 шепа пресен магданоз, накълцан
  • 4 супени лъжици зехтин или друго масло (тиквено, ленено...)
  • 3 супени лъжици оцет
  • сол на вкус
  • малко олио

Приготвяне:

Измийте патладжана, обелете го и го нарежете на колелца с дебелина около един пръст. Посолете ги отгоре и леко ги намаслете от двете страни.

Подредете ги в тава, застлана с хартия и ги изпечете в добре загрята фурна на 220 градуса за около 20 минути.

патладжан фурна

Снимка: YouTube

По желание може да ги изпържите и в олио, но това е много по-здравословен вариант, защото при пържене патладжанът поема много олио.

печен патладжан

Снимка: YouTube

Докато патладжанът се пече, пригответе соса: Нарежете магданоза на ситно, а чесъна почистете и нарежете на възможно най-ситно. Добавете сол, олио и оцет. Разбъркайте добре и оставете да престои, за да се смесят вкусовете.

Печеният патладжан се нарежда още горещ в купа и се залива със соса (ред сос, ред патладжани) до изчерпване на съставките.

патладжан чеснов сос

Снимка: YouTube

Салатата се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилника да се охлади добре.

патладжан в сос

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

македонски патладжан

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft